Indiana ”Indy” Jones. Döpt efter den främste äventyraren av dem alla. Ett namn som passar honom perfekt. Obekymrat tassar han fram genom världen, sticker sin nyfikna nos i allt och hamnar i trubbel mest varje dag.

Inget hinder är för stort för denna lilla krabat. I full galopp kommer han farande genom lägenheten, får syn på Zeb som står i vägen, ägnar inte en endaste sekunds eftertanke åt om hoppet är möjligt utan gör avstamp och seglar iväg i ett graciöst svanhopp som leder till att han blir hängande som en vante tvärs över Zebs rygg.

När Zeb med sin betydligt längre och stadigare ben gör ett smidigt hopp ned från den meterhöga stenkanten på gården, är inte Indy den som funderar på säkra landningar. Obekymrat kastar han sig ut i luften, landar på framben som inte orkar, far framlänges och slår hakan i backen innan han tumlar vidare i en kullerbytta. Nästa gång försöker han hoppet från marknivå och far med bröstkorgen rakt in i kanten.

Mystiska grannar blir grundligt utskällda av en uppblåst liten fjunboll som möter dem med stål i blicken och svansen rakt upp i luften.

Småfåglar som pickar smulor på marken iakttas skeptiskt av denna lilla väktare som försöker skjuta ragg och jaga iväg dem enbart genom sitt ”skrämmande” utseende. När inte det fungerar får de sig också en utskällning.

När ljuden av en valp som lapar vatten övergår i glada plaskanden vet vi att det är dags att hämta papper och handdukar. Tydligen är det kul att bada i vattenskålen och skvimpa ut så mycket som möjligt på golvet!

Vem kunde ha anat att Indiana Jones inte bara är äventyrare, utan trädgårdsmästare också? Syrenbusken har fått alla grenar prydligt avklippta (bitna) i valphöjd. Blommor är vackrare utan själva blomman; en rak, ensam stjälk ska det vara.

Från att ha varit äppelplockare, svampplockare, cigarettplockare, tuggummiplockare och stenplockare, har Indy nu övergått till att bli bajsätare. Favoriten på menyn är gåsbajs men den där högen som kommer ut ur den egna lilla rumpan är inte så pjåkig den heller! Kräsmagad är han inte, vår Indy.

Kaxig, busig och obekymrad, men också kramig, pussig och kelig. Förtjust kommer han kutande för att bli upplyft och kramad och han älskar att somna i min famn när vi tittar på TV. När det är extra gosigt ger han ifrån sig små knorrande ljud.

Han är en busunge med glimten i ögat, ständigt på jakt efter äventyr eller en famn att krypa upp i.

Annonser