valp4

cesar strand

Slår du upp ordet oberörd eller möjligtvis cool i en ordbok så lovar jag att det är en bild på Cesar. Cesar släntrar fram genom livet (med tassar som faktiskt bokstavligt talat släpar i backen) och tar det mesta med ro. Veterinärbesök, bilåkning, hårtorkar, dammsugare, saker som ramlar ned i huvudet på honom, hissåkning, att vara ensam hemma. Ingenting bekymrar honom. Glatt accepterar han allt som händer och kollar om det finns något att äta i närheten.

För Cesar gillar att stoppa i sig saker!

Allting i matväg så klart men också stenar, jordklumpar, sniglar, hallon som han plockar direkt från busken, murbruk och framför allt bajs! Favoriten är gåsbajs och hundbajs. Som en missil skjuter han iväg ut i höggräset och kommer tillbaka med munnen full av gamla bajskorvar! Smaskigt!

Döda fåglar är en annan delikatess som den här lilla gourmanden letar rätt på. Rekordet är sex halvruttna fågelungar som han snokade rätt på, en efter en, när vi var i sommarstugan. Händerna tvättades flitigt den dagen efter att ha pillat ut inälvor och pyttesmå skelett ur en inte alls särskilt samarbetsvillig valpmun!

Cesar är en kille som gillar när det händer saker. Finessen med sovmorgnar har han inte alls förstått utan kliver gärna upp före klockan sex för att härja oavbrutet i några timmar. Resten av familjen vacklar halvsovande runt och försöker hänga med i den lilla odågans tempo. Den som är oengagerad eller kanske till och med försöker sig på att sova en stund i soffan, blir grundligt utskälld av en ettrig och synnerligen irriterad valp.

Skäller gör han ofta och gärna när livet blir för trist och ingenting händer. Eller när Indy lagt beslag på en leksak som verkar alldeles fantastiskt rolig och smaskig!

När Cesar sover så gör han det gärna hopkrupen mot Indys varma mage med huvudet i hans ljumske, eller liggandes på rygg i någon halsbrytande ställning. På nätterna vaknar jag av vad som låter som en gigantisk råtta som i själva verket är Cesar som liggandes på rygg springer med tassarna på väggen.

Cesar är kelig på sina egna villkor. Han tycker om att bli klappad och kliad och gillar uppmärksamheten som kloklippning och örontorkning innebär, men att sitta i knä och bara gosa är helt enkelt alldeles för tråkigt. Att brottas är däremot jättekul, särskilt om det involverar lite dragkamp också.

Tuff och självständig men samtidigt så väldigt mån om att vara till lags och genuint olycklig om någon blir det minsta lilla arg på rösten. En kaxig liten ligist som är en riktig mjukis på insidan.

Annonser