Stopp, stanna tiden! Det går så fort. Du blir större och utvecklas så mycket varje dag. Jag är så glad att jag får vara med på din resa men jag vill liksom stanna tiden en stund.

Saker att minnas

Ditt favoritbus är att säga ordet majs! Du tar i ända från tårna och klämmer förtjust fram ordet medan ögonen glittrar av bus. Sedan ska jag fråga Är det majs eller Vadå för majs och då svarar du och tokskrattar. Sedan säger du majs igen och så fortsätter vi! 😊

Så fort du får chansen traskar du in i badrummet och hämtar en pappersservett från skötbordet. Sedan springer du runt och torkar allt du kan hitta medan du också säger Torka.

Du pussar alla bilder av hundar och katter och grisar. Sedan klappar du dem och så lägger du kinden på bilden för att kramas. Det betyder också att när jag har mina grå strumpor med kattansikten på, så springer du fram och säger Katt innan du lägger dig på alla fyra och pussar mina fötter! 😊

Du har lärt dig vad Cesar heter och säger Cess när du undrar var han är eller pratar med honom. Och varje dag säger du Lulla vilket betyder att du tycker att Cesar ska gå ut och rulla i snön på baksidan.

Du har hört oss säga loss till hundarna och säger bestämt samma sak när du vill att jag ska släppa skeden och låta dig äta själv.

Du säger tack både när du får saker och när du vill ge mig något, oftast ett skräp som du hittat på golvet. Du älskar att städa och vill gärna springa med skräp (pälstussar, blomblad, pyttesmå papersbitar) till sopåtervinningen men när vi väl kommer dit är du inte alls lika pigg på att faktiskt släppa skräpet!

Vi brukar läsa boken Det lilla huset, där det är en hund som kliar sig bakom örat. Nu vill du dagligen sträcka dig upp och klia mig eller din pappa eller någon av hundarna bakom örat. Du älskar också att pussas och att bli nosad på. Då säger du Nona och sträcker upp ansiktet och så ska jag nosa överallt där jag kommer åt.

Varje gång du nyser och jag säger prosit så börjar du studsa på stället och vifta med händerna för då vill du att jag ska sjunga Tomtegubben som hade snuva.

Du är en sådan glad och påhittig liten tjej och jag vill minnas varje sekund tillsammans med dig!

Annonser